HOME Άγιοι Αγίες "Άγνωστες" Αγίες "Άγνωστοι" Άγιοι Καντήλια κουτιά Wood blocks Επικοινωνία
Χριστός Θεοτόκος Άγγελοι Σπάνιες Εικόνες Ξύλινοι Σταυροί Ρήσεις... Προσευχές... Εικόνες με ιστορία, θρύλοι...
ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ
Σταθερή. Εορτάζει την 17η Ιουλίου εκάστου έτους.
17/7 έως 24/7
 Άγια Μαρίνα

Η Αγία Μαρίνα γεννήθηκε στην Αντιόχεια της Πισιδίας, Όταν έγινε 15 χρονών, αποκαλύπτει στον πατέρα της ότι είναι χριστιανή. Έκπληκτος αυτός απ' αυτό που άκουσε, με μίσος τη διέγραψε από παιδί του. Μετά από καιρό, έμαθε για τη Μαρίνα και ο έπαρχος Ολύμβριος, που διέταξε να τη συλλάβουν για ανάκριση.

Όταν την είδε μπροστά του, θαύμασε την ομορφιά της και προσπάθησε να την πείσει με κάθε τρόπο να αρνηθεί το Χριστό και να γίνει σύζυγος του.

Τότε ο σκληρός έπαρχος διέταξε να την ξαπλώσουν στη γη, και την καταξέσχισε άσπλαχνα με ραβδιά τόσο, ώστε η γη έγινε κόκκινη από το αίμα που έτρεξε. Έπειτα, ενώ αιμορραγούσε, την κρέμασε για πολλή ώρα και μετά τη φυλάκισε....

 

Προσκυνήματα, ιστορία, πανηγύρεις.... ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ - ΞΥΛΙΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας Θησείου Αθηνών
Οι παραδόσεις των πιστών λένε πως η εικόνα της Αγίας Μαρίνας βρέθηκε στο χώρο του ναού. Το κτίσμα σχεδιάστηκε από τον του Αχιλλέα Γεωργιάδη και ανεγέρθηκε μεταξύ των ετών 1924 έως 1927, στο λόφο του Αστεροσκοπείου. Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Τραυλό, στο χώρο του ναού παλαιότερα λειτουργούσε υδατοδεξαμενή. Στο εσωτερικό του υπάρχουν αγιογραφίες των Γκρεκού και Σούτσου και ένα εντυπωσιακό μαρμάρινο τέμπλο. Επίσης, διασώζονται η Αγία Τράπεζα του αρχαίου ναού, κάποιες εικόνες από τον 13ο έως τον 18ο αιώνα και σπαράγματα από παλιές μεταβυζαντινές τοιχογραφίες του ναΐσκου τα οποία εκτίθενται εντός του σημερινού ναού. Σήμερα, στο ναό έχει ενσωματωθεί και λειτουργεί ως βαπτιστήριο ένας σπηλαιώδης ναός των αρχών του 13ου αιώνα.
Τρίκλητη Βασιλική της Αγίας Μαρίνας (1797) Πέτρα, Λέσβος
Μετά τους Ταξιάρχες και χαμηλά στο χωριό βρίσκεται η Τρίκλητη Βασιλική της Αγίας Μαρίνας που κτίσθηκε στα 1797. Έχει ωραιότατο ξυλόγλυπτο τέμπλο και δεσποτικό του 1839. Στην εκκλησία έχουν εντοιχιστεί αρχιτεκτονικά μέλη (θωράκια, αμφικιονίσκοι κ.α.) από τον Βυζαντινό ναό που βρίσκεται ψηλά στην Αμαλή (Παναγία της Αμαλής) σε μια υπέροχη θέα μέσα στα Πεύκα. Η εκκλησία και ο περίβολός της έχουν χαρακτηρισθεί αρχαιολογικοί χώροι.
Ι. Ν. Αγίας Μαρίνας Λέρου
Η Αγία Μαρίνα, είναι κωμόπολη και πρωτεύουσα της νήσου Λέρου των Δωδεκανήσων. Ο ναός της Αγίας Μαρίνας οικοδομήθηκε το 1933 στη θέση παλαιότερης ομώνυμης εκκλησίας. Ο ναός είναι λιθόκτιστος και η πρόσοψη του ναού είναι επενδυμένη με σκαλιστές μαύρες πέτρες από το νησί Λέβιθα και με κόκκινες ψηφιδωτές προερχόμενες από τον όρμο του νησιού, Κρυφό. Ο ρυθμός είναι σταυροειδής βυζαντινή με τρούλο. Ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Λέρου Καλύμνου και Αστυπαλαίας. Ο ναός εορτάζει στις 17 Ιουλίου, της Αγίας Μαρίνας.
Ι. Ν. Αγίας Μαρίνας, Κόρωνος Νάξου
 Η Αγία Μαρίνα είναι η κεντρική εκκλησία του οικισμού της Κορώνου. Είναι δίκλιτη, με το παλαιότερο κλίτος, που κτίστηκε πριν το 1200, αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη, και το νεότερο, που χρονολογείται στα τέλη του 16ου αιώνα, αφιερωμένο στη Αγία Μαρίνα. Φημισμένες είναι και οι 3 «γλυκόλαλες καμπάνες», όπως αποκαλούνται από τούς ντόπιους, της Αγίας Μαρίνας, που σημαίνονται με το πόδι. Στην πλακόστρωτη αυλή της Εκκλησίας υπάρχει ένας τεράστιος αιωνόβιος πλάτανος, μαρμάρινες κερκίδες, βρύση και παγκάκια που προσφέρονται για λίγη ξεκούραση. Κάθε χρόνο την παραμονή της γιορτής της Αγίας Μαρίνας στις 16 Ιουλίου, γίνεται στην εκκλησία Εσπερινός και ανήμερα στις 17 Ιουλίου, Αρχιερατική Λειτουργία με περιφορά εικόνων στα σοκάκια του χωριού. Ακολουθεί μεγάλο πανηγύρι που κρατάει μέχρι το πρωί.
Ι. Ν. Αγίας Μαρίνας, Τσοτυλίου Κοζάνης
 Την 16η και 17η Ιουλίου πανηγυρίζει ο περίλαμπρος και περικαλλής Ιερός Ναός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και θαυματουργού Μαρίνης, εφόρου και προστάτιδος της κωμοπόλεως Τσοτυλίου, Επαρχίας Βοίου Κοζάνης, της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης. Ο σημερινός ναός ανεγέρθηκε το έτος 1952 με την φροντίδα όλων των κατοίκων της κωμοπόλεως Τσοτυλίου και σε τοποθεσία όπου παλαιότερα υπήρχε ομώνυμος οικισμός και μικρότερη εκκλησία της Αγίας Μαρίνας.
Ι. Ν. Αγίας Μαρίνας, Αντίπαρος
Η Αγία Μαρίνα καλωσορίζει τον επισκέπτη στο νησί. Είναι η Κυρία του Λιμανιού, "κάθεται" δίπλα στον παλιό ανεμόμυλο και κρατά ξεχωριστή θέση στις καρδιές των ντόπιων, οι οποίοι και τη γιορτάζουν με τριήμερο γλέντι και όλες τις τιμές. Οι εορτασμοί και τα δρώμενα ξεκινούν στις 15 Ιουλίου και ολοκληρώνονται στις 17 Ιουλίου. Περιλαμβάνουν ιστιοδρομίες, αγώνες δρόμου, κολύμβησης και ποδηλασίας, συναυλίες, θεατρικά δρώμενα, χορευτικές παραστάσεις από τα τοπικά χορευτικά συγκροτήματα, γλέντι με μεζέδες, τσικουδιά, νησιώτικη και λαϊκή μουσική. Οι περισσότερες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην πλατεία της Αγίας Μαρίνας, στο Λιμάνι και στον οικισμό.
Ι. Ν. Αγίας Μαρίνας Ιωαννίνων
 Σὲ μιὰ ἀπὸ τὶς παλαιότερες συνοικίες τῶν Ἰωαννίνων, στὸ κέντρο τῆς πόλεως, τὴν «Καλούτσια», ὁ ἐνοριακὸς Ναὸς εἶναι ἀφιερωμένος στὴ Μεγαλομάρτυρα Ἁγία Μαρίνα. Ἡ παλαιότερη πληροφορία ποὺ ἔχουμε γιὰ τὸν Ἱερὸ Ναὸ τῆς Ἁγίας Μαρίνης, εἶναι ὅτι κτίστηκε τὸ ἔτος 1791. Πυρπολήθηκε δύο φορὲς ἀπὸ σουλτανικά στρατεύματα, τὸ 1820 καὶ τὸ 1829. Ὁ σημερινὸς Ναὸς ἀνηγέρθη μὲ τὴ γενναιοδωρία τῶν ἀδελφῶν Ζωσιμάδων τὸ ἔτος 1852. Εἶναι τρίκλιτη βασιλική, μὲ ἔντονη τὴν ἐπίδραση ἀπὸ τὴν παραδοσιακὴ ἀρχιτεκτονικὴ τῆς περιοχῆς. Τὸ ὑψηλὸ πέτρινο κωδωνοστάσιο ἀποπερατώθηκε τὸ 1949. Τὸ τέμπλο εἶναι κατασκευασμένο ἀπὸ ξύλο, μὲ ἐλαφρὸ σκάλισμα καὶ ἐπιχρυσώθηκε τὸ 1900. Στὸ νότιο μέρος τῆς αὐλῆς ὑπάρχει ναΐδριο ἀφιερωμένο στὸ Νεομάρτυρα Ἅγιο Ἰωάννη τὸν ἐξ Ἰωαννίνων.
TOΠIKEΣ EKΔHΛΩΣEIΣ-ΠANHΓYPIA
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Βουρλιώτες, Σάμος, Γλέντι με χορό στην πλατεία και στις ταβέρνες του χωριού Κυκλάδες, Αποίκια Ανδρος, Αντίπαρος ή Κάστρο Αντίπαρος, Κορρησία Κέα, Χιβαδολίμνη  Μήλος, Κόρωνος Νάξος, Πύργος ή Πάνορμος, Τήνος, Πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας (στα Σκορμίδια), Καταβατή Σίφνος, Πίσω Λιβάδι Πάρος,  Κορώνος, Νάξος Δωδεκάνησα, Αγία Μαρίνα Κάσος. Αρκετές νησιώτισσες φοράνε τοπικές φορεσιές.  Πλάτανος - Αγία Μαρίνα - Παντέλι Λέρος. Αρχάγγελος, Ρόδος Δωδεκάνησα, Κοσκινού Ρόδος, Μεγάλο πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας. Κρεμαστή - Παραδείσι - Θεολόγος, Ρόδος, Πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας που γίνεται στο Παραδείσι, 3 χλμ ΝΔ από την Κρεμαστή. Κρήτη, Αγία Μαρίνα, Χανιά. Αγία Πελαγία, Ηράκλειο Πελοπόννησος, Παραλία Τυρού – Σαπουνακαιίκων, Αρκαδία, Πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας, στην παραλία Τυρού, με περιφορά της εικόνας και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Επτάνησα, Εξωγή Ιθάκη. Βλαχάτα Κεφαλλονιά Αβλέμονας Κύθηρα. Αργοσαρωνικός, Αγία Μαρίνα, Αίγινα, Κυψέλη Αίγινα. Στερεά Ελλάδα, Λούτσα, Ανατολική Αττική. Πόρτο Ράφτη, Ανατολική Αττική. Ωρωπός, Ανατολική Αττική. Λεγρενά, Νότια Αττική. Αγία Μαρίνα, Φθιώτιδα Εύβοια, Μαρμάρι Θεσσαλία, Αμαλιάπολη, Άφυσσος. Κισσός. Μηλίνα. Δυτική Μακεδονία, Τσοτίλι, Κοζάνη Κεντρική Μακεδονία, Φούρκα, Χαλκιδική,Το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας είναι το μεγαλύτερο πανηγύρι στη χερσόνησο της Κασσάνδρας και διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φούρκας στις 16 Ιουλίου. Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Πέτρα, Λέσβος, Αθήνα - Αττική: Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως, Αγία Μαρίνα Άνω Ιλισίων
Κωδικός: ENOR17-7-1
ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 18Χ25Χ1,6  18€  (ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ: 9€)
Κωδικός: ENOR17-7-2
ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 18Χ25Χ1,6  18€  (ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ: 9€)
   
Κωδικός: ENOR17-7-3 Κωδικός: ENOR17-7-4
ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 18Χ25Χ1,6  18€  (ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ: 9€)   ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 18Χ25Χ1,6  18€  (ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ: 9€)
   
Κωδικός: ENOR17-7-5 Κωδικός: ENOR17-7-6
ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 18Χ25Χ1,6  18€  (ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ: 9€) ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 18Χ25Χ1,6  18€  (ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ: 9€) 
   
Κωδικός: ENOR17-7-7 Κωδικός: ENOR17-7-8
ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 18Χ25Χ1,6  18€  (ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ: 9€) ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 18Χ25Χ1,6  18€  (ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ: 9€)
   
Κωδικός: ENOR17-7-9 Κωδικός: ENOR17-7-10
ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 18Χ25Χ1,6  18€  (ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ: 9€) ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 18Χ25Χ1,6  18€  (ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ: 9€)
   
Κωδικός: ENOR17-7-11 Κωδικός: ENOR17-7-12
ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 18Χ25Χ1,6  18€  (ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ: 9€) ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 18Χ25Χ1,6  18€  (ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ: 9€)
     
   
"Άγιοι και Ενορίες"

Με αυτή μας τη "ενέργεια" αν θέλετε με αυτό το πρόγραμμα "Άγιοι και Ενορίες" φιλοδοξούμε να δώσουμε την δυνατότητα να μπορέσει ο καθένας:

α) να "αποκτήσει" και να βάλει τον Άγιο προστάτη, τον Άγιο της ενορίας ή τον εορτάζοντα Άγιο στο σπίτι του (Αρίστης ποιότητας χειροποίητη ξύλινη εικόνα) πληρώνοντας τη μισή τιμή της αξίας της...

και β) να παρουσιάσουμε ταυτόχρονα και τα Ιερά προσκυνήματά τους ανά την Ελλάδα....

 

   
 
Ενημερωθείτε για τις εορτές και τους Αγίους των οποίων οι εικόνες διατίθενται με έκπτωση 50% καθώς και για τις ημερομηνίες:
 
 
 
 
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
"Ο Θεός ποτέ δεν εγκαταλείπει τα τέκνα του, αλλά το αντίθετο, ο άνθρωπος με τις πράξεις, 
τις ενέργειες και τις επιθυμίες του απομακρύνεται αυτοβούλως από το Θεό, με αποτέλεσμα να τον εγκαταλείπει η Χάρις του Θεού"
 
 
 
 
ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ
ΙΕΡΟΙ ΝΑΟΙ και ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ:
 
1. Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως

2. Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας Θησείου Αθηνών

3. Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας Άνω Ιλισίων

4. Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας Αλυκού Κορωπίου Αττικής

5. Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας Λέρου

6. Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας Αρτέμιδος Αττικής

7. Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας Εκάλης Αττικής

8. Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας Ιωαννίνων

9. Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας Ν. Κυδωνίας Χανίων

10. Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας Θεσσαλονίκης, Τούμπα.

11. Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας Ηρακλείου Κρήτης

12. Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας Μαρωνιτών - Κοτσιάτης, Κύπρος

13. Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας Τρικάλων

14. Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνης Πατρών

15. Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας Καραβά Πειραιώς

16. Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας Χαλκίδος

17. Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας Κολυμβαρίου Χανίων

18. Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας Κισσού (ανατολικό τμήμα Πηλίου) Βόλου

19. Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας Κολαφατιώνες Κέρκυρας

20. Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας Χαϊδαρίου¨Αττικής

21.Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας Μαΐστρο Αλεξανδρούπολης

22.Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας Ιμέρου Ροδόπης

23.Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας Άφησσος Μαγνησίας

 
 

 
HOME